Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A helyi önkormányzatok

Létrehozva: 2009. május 12.
Módosítás: 2011. december 31.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Hazánkban Magyarország Alaptörvénye fogalmazza meg alapvető szabadságjogainkat. Az önkormányzati közigazgatással összefüggő, különböző e-demokratikus szolgálatások ezeknek az alapjogoknak feleltethetők meg:

"A helyi önkormányzat feladat- és hatáskörébe tartozó ügyrõl törvényben meghatározottak szerint helyi népszavazást lehet tartani." (31. cikk, (2))

"A helyi önkormányzati képviselõket és polgármestereket a választópolgárok általános és egyenlõ választójog alapján, közvetlen és titkos szavazással, a választók akaratának szabad kifejezését biztosító választáson, sarkalatos törvényben meghatározott módon választják." (35. cikk (1))

Ha a polgármesteri hivatal, vagy az önkormányzat munkájának felügyeletével kapcsolatban tájékozódni kíván, kérdést kíván feltenni, javaslatot akar megfogalmazni, akkor javasoljuk felkeresni Hivatalkereső oldalunkat. Itt a "Keresendő hivatal"-nál választható lehetőségek közül a "Kormányhivatalok"-ra kattintva eljut a települési önkormányzatok munkáját felügyelő kormányhivatalhoz.

A helyi önkormányzatok hírei a Magyar Távirati Iroda oldalán jelennek meg.

 

Nagyobb önkormányzatok képviselőit az alábbi oldalakon keresztül érheti el: Képviselői oldalak a 35 000 főnél nagyobb lakosságú városi honlapokon:

 


Az oldal tartalmához kötődő változtatási javaslatát,
az oldal címének megadásával,
kérjük, .

Javaslatát nyilvánosan megvitathatja
fórumunkban is.

Ugrás vissza Ugrás vissza...