PORTÁL NAVIGÁCIÓ


PORTÁL AL-NAVIGÁCIÓ


MORZSÁK

 

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

[Hozzászólások száma] 31 [Összpontszám] 3 [Sikeresség] 10

akkreditált szolgáltató

Tisztelt Látogatók!

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a szellemi tulajdon védelmének országos hatáskörű kormányzati intézménye. Kérdéseiket, észrevételeiket a tevékenységi körünkbe tartozó szabadalmakkal, kiegészítő oltalmi tanúsítványokkal, növényfajtákkal, használati és formatervezési mintákkal, védjegyekkel, földrajzi árujelzőkkel, valamint a szerzői joggal kapcsolatban várjuk ezen a fórumon.

Szíves figyelmükbe ajánljuk honlapunkat (http://www.sztnh.gov.hu/), ahol az említett tárgykörökbe tartozó jogforrásokkal, adatbázisokkal és más információkkal állunk az Önök rendelkezésére.

Tisztelettel:
Huszár Enikő osztályvezető
Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
Ügyfélszolgálati Osztály


Ez a hozzászólás 1 alkalommal volt szerkesztve. Utolsó módosítás ideje: 2011.03.23 10:19:46

[Válasz] [Idézet]

 

[Válasz]
Hozzászóló Hozzászólás

 

Gaál István Jenő

[Hozzászólások száma] 3 [Összpontszám] -1 [Sikeresség] -33

hozzászóló

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Kaputelefonhoz szeretnék védjegyet bejegyeztetni, de a Nizzai Osztályozás ezt a fogalmat egy nyelven sem ismeri. Mit kell ilyenkor az "Árujegyzék" pontnál kitölteni a kérelemnél?
Válaszukat előre is köszönöm!
[Válasz] [Idézet]
 

 

Papp János

[Hozzászólások száma] 942 [Összpontszám] 157 [Sikeresség] 17

hozzászóló

Köszönöm a tájékoztatást.
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (2012.10.17 08:42:55)
 

 

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

[Hozzászólások száma] 31 [Összpontszám] 3 [Sikeresség] 10

akkreditált szolgáltató

Tisztelt Papp János!

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala több mint százéves múltra visszatekintő magyar közigazgatási hatóság. Már 1896-ban döntött a Parlament a megalapításáról Magyar Szabadalmi Hivatal néven. Az alapítás óta látja el folyamatosan hatósági és más, a jogszabályokban meghatározott feladatait.
Feladatköre hosszú ideig az iparjogvédelemhez (szabadalmak, védjegyoltalmak stb.) kötődött, azonban az elmúlt években hatásköre fokozatosan bővült és az iparjogvédelem mellett immár a szerzői joghoz tartozó egyes feladatokra is kiterjedt. Ezért került sor a Hivatal névváltoztatására is a kormányzat részéről, hogy már az intézmény elnevezése is tükrözze a feladatkör bővülését.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala /és korábbi elnevezésével a Magyar Szabadalmi Hivatal/ saját hatósági bevételeiből gazdálkodik, így egyetlen adófizetői forintot sem kap a működéséhez a központi költségvetésből, vagyis a Hivatal működése egyetlen adófizető részéről történő befizetett összeget sem csökkent.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával kapcsolatos további információk és adatok megtalálhatók a hivatal honlapján.


Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Papp János (2012.10.14 22:39:52)
 

 

Papp János

[Hozzászólások száma] 942 [Összpontszám] 157 [Sikeresség] 17

hozzászóló

Szellemi tulajdon Nemzeti hivatala?? Bexarok! Hát már ilyen gittegylet is van? Oszt Ki -kinek a pereputtya? Kinek kellett a zsíros állás..persze az adófizetők pénzéből? ez közérdekű adat..vagy nem?
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (2005.12.13 16:39:36)
 

 

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

[Hozzászólások száma] 31 [Összpontszám] 3 [Sikeresség] 10

akkreditált szolgáltató

Tisztelt Bodor Miklós!


Az alábbi érdeklődésével kapcsolatban a következőkről tájékoztatom.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (a továbbiakba: Hivatal) hatósági eljárás keretében, szabadalmi bejelentéshez kapcsolódóan és hatósági eljárástól függetlenül, megrendelésre is végez szabadalmi kutatást és ad szabadalmazhatósági véleményt. Az eltérő szolgáltatásokat a Hivatal eltérő feltételek mellett, különböző áron nyújtja.

A szabadalmi bejelentés benyújtása esetén a bejelentő kérheti az írásos véleménnyel kiegészített újdonságkutatási jelentés elkészítését a találmányok szabadalmi oltalmáról szóló 1995. évi XXXIII. törvéy 69/A. §-ával összhangban.
Az írásos vélemény – indokolást is tartalmazó – előzetes megállapítás arról, hogy az újdonságkutatási jelentésben megjelölt iratokra és adatokra figyelemmel a találmány kielégítheti-e az újdonság, a feltalálói tevékenység és az ipari alkalmazhatóság követelményeit.
A kérelem díja 30 800 forint, amelyet a szabadalmi bejelentési és kutatási díjon felül kell megfizetni (korábban ez a díj 28 000 Ft volt, ezért szerepel eltérő összeg a postban).
A Hivatal az írásos véleménnyel kiegészített újdonságkutatási jelentést az elismert bejelentési naptól számított hat hónapon belül küldi meg a bejelentőnek.

A szabadalmazhatósági véleménnyel kiegészített újdonságkutatási jelentést a Hivatal megrendelésre, alaptevékenysége körében, önköltségi áron nyújtja a nagyközönség számára.
A szabadalmazhatósági véleménnyel kiegészített újdonságkutatási jelentés tartalmilag megegyezik az írásos véleménnyel kiegészített újdonságkutatási jelentéssel, a szolgáltatás díja – ahogy a hivatkozott oldalon is olvasható - 195.000 Ft + ÁFA.
A Hivatal a jelentést a körülményekhez képest a lehető legrövidebb idő alatt, de legkésőbb a megrendelés beérkezésétől / az árajánlat elfogadásától számított 4 héten belül elkészíti.

Végezetül tájékoztatom, hogy a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala hivatalból honlapokat nem vizsgál, de a Hivatal munkatársai a mindennapi munkájukhoz kapcsolódóan rendszeresen tájékozódnak interneten is. Valamelyik munkatársunk járhatott az Önök honlapján az említett okból, de ezzel kapcsolatban további részletekkel nem tudunk szolgálni.

Tisztelettel:

Huszár Enikő
osztályvezető
Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala
Ügyfélszolgálati Osztály
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Bodor Miklós Zsigmond (2012.07.05 12:02:27)
 

 

Bodor Miklós Zsigmond

[Hozzászólások száma] 1 [Összpontszám] 0 [Sikeresség] 0

hozzászóló

Tisztelt Huszár Enikő!

Érdeklődni szeretnék, hogy mennyibe kerül a „Szabadalmazhatósági véleménnyel kiegészített újdonságkutatási jelentés”? Ön azt írta egyik postjában, hogy ennek díja 28 000 Ft, azonban az alábbi oldalon nagyobb összeg szerepel:
http://www.sztnh.gov.hu/szolgaltatasok/szabadalmazhatosagi_velemeny_kiegesz_ujdonsagkut.html

Másik kérdésem az lenne, hogy láttam pár hónapja, hogy a cégem oldalát meglátogatta (és ha jól emlékszem) tüzetesebben is átvizsgálta a Szabadalmi Hivatal ill. a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. Arról lehet kérni információt, hogy ez milyen okból történt?

Köszönöm!
Üdvözlettel:
Bodor Miklós
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (2011.08.01 11:39:17)
 

 

Dobosi Csaba Mihály

[Hozzászólások száma] 2 [Összpontszám] 0 [Sikeresség] 0

hozzászóló

Kedves Dr. Siklós Kata!
Köszönöm a tájékoztatást, és további sikeres munkát kívánok!
Üdvözlettel Dobosi Csaba Mihály
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (2012.06.01 14:19:16)
 

 

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

[Hozzászólások száma] 31 [Összpontszám] 3 [Sikeresség] 10

akkreditált szolgáltató

Tisztelt Dobosi Csaba Mihály!

A megkeresésével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom.
A gazdasági tevékenység körében használt nevek, megjelölések jogi védelmére a védjegy szolgál.
A védjegyek lajstromozását a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (a továbbiakban: Hivatal) a védjegyek és a földrajzi árujelzők oltalmáról szóló 1997. évi XI. törvény alapján végzi. A jogszabály értelmében a védjegybejelentés tárgyát képező megjelölésnek megkülönböztetésre alkalmasnak és grafikailag ábrázolhatónak kell lennie, nem állhat fenn a lajstromozásával szemben feltétlen kizáró ok (pl. általánosan használják az áru vagy a szolgáltatás megjelölésére), vagy viszonylagos kizáró ok (pl. más javára azonos vagy azzal az összetéveszthetőségig hasonló védjegy már oltalmat nyert). A megkülönböztető képességet mindig a védjegybejelentés árujegyzékében szereplő áruk, illetve szolgáltatások vonatkozásában kell vizsgálni.
A védjegy magyarországi lajstromozására irányuló eljárást a Hivatalhoz benyújtott kérelemmel lehet elindítani.
A bejelentéshez szükséges formanyomtatvány letölthető a honlapról (az oldalon a nemzeti bejelentést kell letölteni).


A kérelem benyújtható
- személyesen vagy kézbesítő útján a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalához (Budapest, Garibaldi u. 2., hétfő-csütörtökig 9.00-13.00, pénteken 9.00-11.00 óráig);
- postai úton a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalához címzett küldeményben (cím: 1374 Budapest 5., Pf. 552) ;
- elektronikus úton kizárólag a https://ugyintezes.hpo.hu/eBej2/app oldalon megadott módon.

A védjegy bejelentési kérelemben nevesíteni kell - a Nizzai Osztályozás alapján - az árukat, illetve szolgáltatásokat, amelyekkel kapcsolatban a védjegyet használni kívánják. A bejelentési díj az igényelt - Nizzai Osztályozás szerinti - osztályok számától függ: három áruosztályig 74 800 Ft, háromnál több áruosztály esetén minden további osztály után osztályonként 32 000 Ft.

A Magyarországon hatályos védjegybejelentésekről és érvényes védjegyekről a Hivatal honlapján elérhető E-Kutatás adatbázisban van mód tájékozódni, illetőleg térítés ellenében igénybe vehető a Hivatal "Egyszerűsített védjegyszűrés", vagy "Védjegykutatás" térítéses szolgáltatása.

(Felhívom a figyelmét, hogy mind az adatbázisban talált, mind az egyszerűsített védjegyszűrés, mind a védjegykutatás során feltárt adatok tájékoztató jellegűek. Hiteles adatokat - az azonosító szám(ok) alapján - a közhitelű nyilvántartásokból kaphat.)
A "bortrezor" szó oltalomképes lehet, ha a védjegybejelentés árujegyzékében szereplő áruk, illetve szolgáltatások tekintetében rendelkezik – a már fentebb említett - megkülönböztető képességgel, illetőleg nem ütközik – a szintén fentebb említett - viszonylagos kizáró okokba.

Bízom benne, hogy válaszommal a segítségére lehettem. A védjegyekkel és az egyes eljárásokkal kapcsolatban további felvilágosítást kaphat a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának honlapján, illetve a Hivatal Ügyfélszolgálatán.


Tisztelettel:
Dr. Siklós Kata
osztályvezető helyettes
Ügyfélszolgálati Osztály
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Dobosi Csaba Mihály (2012.05.24 13:25:21)
 

 

Dobosi Csaba Mihály

[Hozzászólások száma] 2 [Összpontszám] 0 [Sikeresség] 0

hozzászóló

Tisztelt Hivatal!
Most induló családi borászat vezetőjeként kerestem meg Önöket. A bor fantázianevek védettségének,használhatóságának szeretnék utánanézni. Legyenek szívesek tájékoztatni hol és milyen formában tájékozódhatok a már levédett és számunkra nem használható neveknek. Hogyan intézhető a levédés?
Másik kérdésem a "bortrezor" név használatával kapcsolatos. Szabadon használható kifejezés a "bortrezor"?
Üdvözlettel Dobosi Csaba Mihály
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (2005.12.13 16:39:36)
 

 

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

[Hozzászólások száma] 31 [Összpontszám] 3 [Sikeresség] 10

akkreditált szolgáltató

Tisztelt Púza László Tibor!

Az Ön által felvetett kérdéssel kapcsolatban két különböző jogi kategóriára szeretném felhívni a figyelmet. A ruházati cikkeken alkalmazott mintázatok ugyanis mind a védjegyoltalom, mind a szerzői jog hatálya alá tartozhatnak.

Védjegyoltalomban részesülhetnek többek között a nevek, a jelmondatok, az ábrák (akár pólón alkalmazott grafikai mintázatok is), amennyiben alkalmasak arra, hogy termékeket és/vagy szolgáltatásokat megkülönböztessenek egymástól.
A védjegyoltalom megszerzése hatósági aktushoz kötött, hazánkban a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál lehet védjegy bejelentési kérelmet benyújtani. A Hivatal által lajstromba vett védjegy tulajdonosának a továbbiakban kizárólagos joga van a védjegy használatára.

A Magyarországon hatályos védjegybejelentésekről és érvényes védjegyekről
- a Hivatal honlapjáról elérhető E-Kutatás adatbázisban van mód tájékozódni, illetőleg térítés ellenében igénybe vehető az "Egyszerűsített védjegyszűrés", vagy a "Védjegykutatás" térítéses szolgáltatásokat.

(Felhívom a figyelmét, hogy mind az adatbázisban talált, mind az egyszerűsített védjegyszűrés, mind a védjegykutatás során feltárt adatok tájékoztató jellegűek. Hiteles adatokat - az azonosító szám(ok) alapján - a közhitelű nyilvántartásokból kaphat.)

Másrészről a pólókon alkalmazott minták grafikai (képzőművészeti) alkotásoknak is tekinthetők, melyekre a szerzői jogi szabályozás érvényes.
Amennyiben a mű az eredetiség jegyeit hordozza magán, a szerzői jogi védelem megilleti az irodalom, a tudomány és a művészet minden alkotását, beleértve a képzőművészeti, grafikai alkotásokat is. A szerzői jogi védelem keletkezése – a védjegyoltalomtól eltérően – nem kötődik semmiféle jogi aktushoz, a védelem a mű létrejöttével automatikusan keletkezik. Ebből adódóan nincs olyan adatbázis sem, amelyben ellenőrizhető lenne, hogy mely művek állnak szerzői jogi védelem alatt.
A szerzőnek kizárólagos joga van a mű egészének vagy azonosítható részének bármilyen felhasználására, illetve a felhasználás engedélyezésére.

Grafikai alkotások esetében mind a szerzőnek (grafikusnak), mind pedig a felhasználónak (jelen esetben zenekarnak) lehetnek jogai. E kérdésben a szerző és a felhasználó között létrejött megállapodás az irányadó. A legkézenfekvőbb ilyen esetekben, ha a zenekarral veszi fel a kapcsolatot. Ebben segítségére lehetnek a közös jogkezelő szervezetek, az Artijus, az EJI, illetőleg a képzőművész nevének ismeretében a Hungart munkatársai. Abban az esetben, ha a jogosultak nem fellelhetőek, a törvényi feltételek (a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 57/A-D) fennállása esetén az árva műre vonatkozó rendelkezések lehetnek irányadóak.

A felvetett kérdés összetettségére tekintettel érdemes megfontolnia egy – a szellemi tulajdon területén jártas – jogi képviselő vagy szabadalmi ügyvivő segítségének igénybevételét.

Tisztelettel:
Huszár Enikő
igazgatóhelyettes
Innovációs és Tájékoztatási Központ
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Púza László Tibor (2012.01.06 20:23:06)
 

 

Púza László Tibor

[Hozzászólások száma] 1 [Összpontszám] 0 [Sikeresség] 0

hozzászóló

T.Hivatal!
Hogyan találom meg,hogy melyik rock együtes póló mintáin van jogi védelem, és ki a jog tulajdonosa?
Tisztelettel várom válaszukat.
[Válasz] [Idézet]
 

 

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

[Hozzászólások száma] 31 [Összpontszám] 3 [Sikeresség] 10

akkreditált szolgáltató

Tisztelt Asszonyom!

A telefonbeszélgetésünk során sok minden szóba került, ezért örülök, hogy válaszaimat ezen az úton is pontosíthatom, megerősíthetem.
Az Ön által felvetett – a szabadalmakkal kapcsolatos tárgykör egészét érintő – kérdésekre egy telefonbeszélgetés során kimerítő válasz semmiképpen sem adható, és a Fórum sem a megfelelő felület, hogy a válaszok mélységükben kifejtésre kerüljenek.
Ezért az alábbiakban csupán a szabadalmakkal kapcsolatos alapvető információkat ismételném meg, és támpontokat adnék, hogy kihez fordulhat további segítségért, tanácsért.

A szabadalom alapján a szabadalmasnak kizárólagos joga van a szabadalom tárgyának a hasznosítására, azaz bárkivel szemben felléphet, aki engedélye nélkül a találmányt bármilyen módon hasznosítja (előállítja, forgalmazza, raktáron tartja… stb.). A hasznosító felelőssége, hogy utánanézzen, nem sért-e jogokat a hasznosítással, a tény, hogy nem volt tudomása az ütköző jogról, nem mentesíti a felelősségre vonás alól. Annak eldöntése, hogy két megoldás ütközik-e, kizárólag a megoldások részletekbe menő ismerete és szakmai elemzése alapján lehetséges, általánosságban ilyen kérdésben az állásfoglalás lehetetlen.

A szabadalmi oltalmat jellemzően országonként kell megszerezni. A kizárólagos hasznosítási jog csak abban/azokban az ország(ok)ban érvényesíthető, ahol a találmányra oltalmat kértek, és az illetékes hatóság az oltalmat engedélyezte. Azokban az országokban, ahol a megoldás nem áll oltalom alatt, a találmány szabadon hasznosítható. A szabadalmak engedélyezését Magyarországon a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala végzi.

A szabadalmazható találmánnyal szemben támasztott alapvető követelmény, hogy a találmány világviszonylatban új legyen, feltalálói tevékenységen alapuljon, és iparilag alkalmazható legyen. Az engedélyezési eljárás keretében a hivatal újdonságvizsgálatot végez, amelynek során a releváns adatbázisokból kiválasztja a találmányhoz legközelebb álló megoldásokat, és ezek alapján ítéli meg, hogy a találmány új-e, és feltalálói tevékenységen alapul-e.
( Ha olyan dokumentumot tár fel a hivatal, ami a találmány valamennyi lényegi jellemzőjét tartalmazza, a megoldás vélhetően nem új. Ha ilyen dokumentum nem merül fel, de a feltárt dokumentumok alapján a találmány szerinti megoldás megalkotása szakember számára kézenfekvő, a találmány vélhetően nem alapul feltalálói tevékenységen.)


Újdonságkutatási jelentést, illetőleg szabadalmazhatósági véleményt (előzetes véleményt abban a kérdésben, hogy a megoldás új-e, és feltalálói tevékenységen alapul-e) a hivatal kizárólag az engedélyezési eljárás keretében, illetőleg térítéses szolgáltatás megrendelése esetén ad ki.

A szabadalmi bejelentés keretében kért „Szabadalmazhatósági véleménnyel kiegészített újdonságkutatási jelentés” díja 28 000 Ft, a kutatási jelentést és a véleményt a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a bejelentés napjától számított 6 hónapon belül küldi meg a bejelentőnek. (További részletek a találmányok szabadalmi oltalmáról szóló 1995. évi XXXIII. törvény 69/A §-a szerint.)

A hivatal térítéses szolgáltatás keretében végzett szabadalmi kutatási szolgáltatásairól a http://www.sztnh.gov.hu/szolgaltatasok/szab_kutatasi_szolg.html oldalon található részletes tájékoztató. Amennyiben a kérdés – ahogy az Ön esetében is – az, hogy egy megoldás egy konkrét szabadalomba ütközik-e, a „Szabadalmazhatósági vélemény” szolgáltatás ajánlható.

Ezen túlmenően a hivatal mellett működő Iparjogvédelmi Szakértői Testület – felkérésre, megbízás alapján – szakvéleményt ad iparjogvédelmi kérdésekben.

Az Ön által felvetett kérdésekben világszerte a szabadalmi ügyvivők hivatottak tanácsot adni. A szabadalmi ügyvivők és a szabadalmi irodák névjegyzéke megtalálható a Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamara honlapján: http://www.szabadalmikamara.hu/.

A fentieken túl az említett esetben felmerülhet, hogy a szabadalmi oltalom alatt álló megoldásnak olyan továbbfejlesztett változatát hozza létre, ami már oltalomképes, mivel megfelel az újdonság és a feltalálói tevékenység követelményének. Amennyiben erre a megoldásra szabadalmat kap, annak hasznosításához a korábbi szabadalom jogosultjának az engedélye szükséges a szabadalmak függősége miatt, amit az engedély megtagadása esetén bíróságtól is lehet kérni.

Tisztelettel:
Huszár Enikő
osztályvezető
Ügyfélszolgálati Osztály
[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Zsiray Károlyné (2011.07.27 14:42:53)
 

 

Zsiray Károlyné

[Hozzászólások száma] 1 [Összpontszám] 1 [Sikeresség] 100

hozzászóló

Tisztelt Szabadalmi Hivatal!


Egy elég fura problémám van amire az ügyfélszolgálat munkatársa nem tudodtt megfelelően kielégítő válasszal szolgálni. Mégpedig: Adott egy nemzetközileg szabadalmaztatott termék, amivel napi szinten dolgozom és rengeteg konstrukciós hiábája miatt szinte használhatatlan. A munkám jelenleg Svájcban folytatom. Arra gondoltam hogy én ennél egy lányegesen jobb terméket tudnék előállítani rengeteg módosítást felhasználva de a gyakorlati jellemzők ennek ellenére megmaradnának. Egyébként ez egy 3 kerekű motor nélküli guruló gokart. Kérdésem az lenne hogy kell e nekem tudomással rendelkeznem erről a termékről ha én a saját termékemet egy másik név alatt másfajta technikai megoldásokkal szeretném nemzetközileg levédetni? Mert ugyanis a kutatási költségek meglehetősen magasra rúgnak. Vagy ki lenne az az illetékes szerv aki információval tudna szolgálni azzal kapcsolatban hogy a meglévő levédett termék szabadalma konkrétan mire vonatkozik? Gondolok itt külső megjelenésre vagy technikai megoldásokra. Tehát gyakorlatilag mi is van levédetve valójában. A szóbanforgó termék összes dokumentációját megkerestem az interneten tehát részben a kutatási munkákat megkönnyítve ezzel. De mi a helyzet abban az esetben ha én nem tudok semmiféle hasonló termékről hanem magyarország egy eldugott kis falujában kitalálok valamit és úgygondolom hogy ezt nekem le kell védetnem. Akkor benyújtok egy szabadalmat amit nemzetközileg szeretnék levédetni, majd ezután ki fogja megállapítani hogy ez a szabadalom keresztülvihető vagy már létezik egy hasonló ami ezt meggátolja. Egyáltalán ez kinek a dolga? Valamit az utolsó kérdésem hogy abban az esetben ha nekem nem lenne tudomásom a konkurens termékről és mégis beadok egy nemzetközi szabadalmi igényt az általam gyártani kívánt termékre akkor ez annak ellenére életbe tud lépni ha van már egy hasonló termék?

Elnézést kérek de kicsit bürokratikusnak látszik nekem a rendszer első pillantásra..

Tisztelettel:
Zsiray Károlyné
[Válasz] [Idézet]
 

 

Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

[Hozzászólások száma] 31 [Összpontszám] 3 [Sikeresség] 10

akkreditált szolgáltató

Tisztelt Szabó György Róbert!


A gazdasági tevékenység körében használt nevek, megjelölések jogi védelmére a védjegy szolgál.

A védjegy magyarországi lajstromozására irányuló eljárást a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalához benyújtott kérelemmel lehet elindítani.
A bejelentéshez szükséges formanyomtatvány a http://www.sztnh.gov.hu/urlapok_dijak/urlapok/bejelentesi_urlapok/vedjegy.html címen található (az oldalon a nemzeti bejelentést kell letölteni).

A kérelem benyújtható
- személyesen vagy kézbesítő útján: Budapest, Garibaldi u. 2.; hétfő-csütörtök: 9.00-13.00 óráig, péntek: 9.00-11.00 óráig;
- postai úton: Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala; 1374 Budapest 5., Pf. 552 ;
- elektronikus úton: kizárólag a: https://ugyintezes.hpo.hu/eBej2/app oldalon megadott módon.

A védjegy bejelentési kérelemben nevesíteni kell - a Nizzai Osztályozás alapján (http://classifications.mszh.hu/nice/index.htm) - az árukat, illetve szolgáltatásokat, amelyekkel kapcsolatban a védjegyet használni kívánják. A bejelentési díj az igényelt - Nizzai Osztályozás szerinti - osztályok számától függ: három áruosztályig 74 800 Ft, háromnál több áruosztály esetén minden további osztály után osztályonként 32 000 Ft.


Tisztelettel:

Huszár Enikő
osztályvezető
Ügyfélszolgálati Osztály[Válasz] [Idézet]  Előzmény: Szabó György Róbert (2011.05.29 10:28:19)
 

 

Szabó György Róbert

[Hozzászólások száma] 1 [Összpontszám] 0 [Sikeresség] 0

hozzászóló

Tisztelt Hivatal!
Egyesületünk egy helyi televíziót üzemeltet és azt szeretnénk megkérdezni, hogy a tévé nevét lehet-e levédetni és ha igen az mennyibe kerül és milyen űrlapot kell kitölteni.
Konkrét adataink:
Jakabszállási Lokálpatrióták Egyesülete
Levédetni kívánt név: Jakab Tévé

Üdvözlettel:
Szabó György Róbert
[Válasz] [Idézet]
 
[Válasz]
Ugrás: